Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Kdo jsme a co chceme?

Žíznivá osada vznikla v roce 1962 jako klasická trampská osada v polabské vesnici Libotenice (okres Litoměřice). Přesnější údaje budou posutpně publikovány pod odkazem HISTORIE ŽO. Určitě je stará 40 let, ale možná až 20 let existovala v její historii přestávka. To se změnilo v roce 2002, kdy se parta 8 nadšenců dala dohromady a zorganizovala první novodobý ČUNDR. Pak následovaly další čundry, jejichž objem (v počtu účastníků) postupně bobtnal jako kaše v pohádce "Hrnečku vař". Současnost je taková, že Žíznivá osada má více jak 70 členů, svou vlastní hudební skupinu ŠRAML ŽÍZNIVÉ OSADY a kmenovou Hospodu Žíznivé osady, která jse součástí Kulturního domu v Libotenicích. Osada je jedním z motorů kulturního života obce, která byla v roce 2009 oceněna v soutěži VESNICE ROKU.

V čele osady stojí ŠERIF st. a ŠERIF ml., kteří jsou zvoleni na funkční období jednoho roku (v současné době se volí vždy v průběhu čundru).  Ostatní viz odkaz Historie ŽO a SYMBOLY ŽO.

Žíznivá osada vznikla v roce 1962 jako klasická trampská osada v polabské vesnici Libotenice (okres Litoměřice). Přesnější údaje budou posutpně publikovány pod odkazem HISTORIE ŽO. Určitě je stará 40 let, ale možná až 20 let existovala v její historii přestávka. To se změnilo v roce 2002, kdy se parta 8 nadšenců dala dohromady a zorganizovala první novodobý ČUNDR. Pak následovaly další čundry, jejichž objem (v počtu účastníků) postupně bobtnal jako kaše v pohádce "Hrnečku vař". Současnost je taková, že Žíznivá osada má více jak 70 členů, svou vlastní hudební skupinu ŠRAML ŽÍZNIVÉ OSADY a kmenovou Hospodu Žíznivé osady, která jse součástí Kulturního domu v Libotenicích. Osada je jedním z motorů kulturního života obce, která byla v roce 2009 oceněna v soutěži VESNICE ROKU.

V čele osady stojí ŠERIF st. a ŠERIF ml., kteří jsou zvoleni na funkční období jednoho roku (v současné době se volí vždy v průběhu čundru).  Ostatní viz odkaz Historie ŽO a SYMBOLY ŽO.



Více zde: https://zizosada.webnode.cz/o-nas/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář